שיפוצים – שיפוץ המטבח

המון אנשים אוהבים לעשות שיפוצים. השיפוץ הוא מעין התחדשות שקוראת לאנשים. אפשר לעשות שיפוצים בכל הבית, אבל אחד מהשיפוצים הנפוצים הוא שיפוץ המטבח. המטבח הוא אזור בבית שרובינו מבלים שם חלק נכבד מהיום. כאשר אנו אוכלים, מכינים אוכל, יושבים עם המשפחה לכוס קפה, או אפילו סתם פותחים את המקרר כדי לבדוק מה יש. לכן חשוב שהמטבח יהיה יפה ואסתטי, כך שישרה על הבית אווירה נקיה ונעימה.

שיפוץ המטבח הוא עסק מורכב , ובגלל התפקיד המרכזי שלו בבית, חשוב לעשות אותו כמו שצריך. לכן הבאנו לכם כמה דגשים שחשוב שים לב אליהם במהלך שיפוץ המטבח.

איך זה מתנהל?

אחד הדברים החשובים שצריך לשים לב אליהם בשיפוץ המטבח הוא שכל השלבים נעשים לפי הסדר. בשיפוץ המטבח השיפוצניק מתעסק עם גז, חשמל, אינסטלציה, ועוד, ואם הוא לא עושה את זה כראוי ולפי הסדר הנזק יכול לעלות אלפי שקלים. לכן חשוב לעקוב אחר העבודה ולראות שהכל מתנהל כראוי.

אלו השלבים של שיפוץ המטבח:

  1. פירוק המטבח הקיים – פירוק של מה שבחרנו להחליף, לדוגמא ארונות, כיור, ריצוף, וכדומה.
  2. הקמת נקודות חשמל, אינסטלציה וגז.
  3. הרכבת הציוד החדש – תחילה הארונות והמגירות, אחר כך השיש ולבסוף אביזרי האינסטלציה, לדוגמא כיור וברזים.

כמה זה עולה?

מחיר השיפוץ תלוי בגודל השיפוץ ובמה שהחלטנו לשפץ. שיפוצים קלאסיים יכולים להתחיל מסכום של כ-10,000 ₪ לשיפוץ בסיסי למטבח קטן, ויכלים להגיע גם לסכום של כ-100,000 ₪ אם החלטתם להשקיע במטבח. ישנם מספר גורמי שיכולים להשפיע על מחירו של שיפוץ המטבח, ובניהם בחירת סוג הארונות והשיש, סוג אביזרי האינסטלציה, סוג האריחים, ועוד.

קיימים המון סוגים של ארונות עץ ושל שיש, ולכל אחד מחיר שונה. בשיש, לדוגמא, יש כמה אופציות נפוצות. אבן קיסר – השיש הנפוץ כיום בישראל. הוא יפה, חזק ועמיד לכתמים, אך לא עמיד לחום. שיש חברון – שיש טבעי ויחסית זול, חזק מאוד וסופג כתמים. שיש גרניט – השיש החזק ביותר, עמיד בפני שריטות וחום, אך מחירו יקר.

טעויות נפוצות

בשיפוץ המטבח ישנן טעויות נפוצות שנעשות כל פעם מחדש. אנחנו כאן הבאנו לכם כמה דוגמאות כדי שלכם זה לא יקרה.

  • משולש המטבח – שלוש הנקודות המרכזיות במטבח הן המקרר, הכיור והתנור. לכן, נרצה שהמרחק בניהן יהיה סביר, כדי שכשנסתובב במטבח לא יהיה בלגן ותסכול מיותרים. שלושת הנקודות האלו יוצרות מעין משולש, וכדי לבנות את המטבח האידיאלי נדאג שהמרחק בין כל קודקוד של המשולש לא יעלה על שני צעדים.
  • פתח לנקודת ביקורת – בכל מטבח יש מספר נקודות ביקורת שמטרתן לאפשר לאינסטלטור גישה מהירה ונוחה לצנרת במקרה של תקלה. נקודות הביקורת נמצאות בתחתית הארונות המטבח או מאחורי מגירות. חשוב לדאוג שבמהלך השיפוץ תישארנה נקודות ביקורת מעין אלו, כך שבמקרה הצורך האינסטלטור יוכל לבוא ולתקן את הבעיה.
  • תחילה מסיימים את ארונות המטבח ורק אחר כך מתחילים את ייצור השיש – שינוי של סנטימטרים בודדים בתוכנית יכול לגרום להרס של השיש היקר שהזמנתם ולהרוס את שיפוץ המטבח. לדוגמא, אם בשיפוץ הזדרזתם להזמין את השיש ולסיים את הכל במהירות, ולבסוף התברר שהיה שינוי קטן במבנה הארונות – השיש יתגלה כבר כלא מתאים. לכן חשוב להתחיל את יצור השיש רק לאחר התקנת הארונות.
  • מגירות חשמליות – זה נשמע מגניב, אבל מגירות חשמליות או מגירות שנפתחות בלחיצה נוטות להתקלקל בקלות. מומלץ להימנע מהתקנה שלהן ו"להסתפק" במגירות רגילות. תכלס, כמה זה קשה לסגור מגירה?